RECULLS  DE  PREMSA 2014
Notícies Premsa - Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV)


DIARI DE SANT CUGAT - PUBLICAT EL DIA 19 DE DESEMBRE 2014


RÀDIO SANT CUGAT - SANT CUGAT A FONS

Carme Mas (AASCV) valora al SAF la cessió d'una seu per a l'Entitat
Sant Cugat A Fons | Noticia publicada avui, a les 12:35
La vicepresidenta de l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV), Carme Mas, ha explicat al 'Sant Cugat a fons' com afecta positivament a l'entitat el fet de disposar d'una seu fixa, ubicada al Xalet Negre. La nova seu de l'AASCV disposa d'un aforament màxim de 15 persones i és un espai cedit per l'Ajuntament de Sant Cugat.
Cugat.cat

L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix s'instal·la al Xalet Negre
Núria Juanico | Noticia publicada avui, a les 15:00
L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (AASCV) ha inaugurat aquest dissabte la seva seu al Xalet Negre. Així, l'entitat disposa, per primera vegada, d'un espai per dur a terme les reunions de la junta, atendre les persones interessades en l'associació, posar en marxa un servei de secretaria i coordinar les activitats.
La nova seu de l'AASCV disposa d'un aforament màxim de 15 persones i és un espai cedit per l'Ajuntament a l'entitat. Tot i que les activitats de l'associació se seguiran duent a terme al Monestir i a la sala polivalent del Xalet Negre, el nou espai permetrà unificar els serveis administratius i de gestió de l'entitat, tal com ha explicat la vicepresidenta de l'AASCV, Carme Mas.


CLICAR ARTICLE PER VEURE MÉS GRAN

CLICAR ARTICLE PER VEURE MÉS GRAN
Cugat.cat

20:00h: Conferència: 'Els 250 anys de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona'

Entrada lliure. A càrrec de Ramon Pascual, president de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB).

Organitza: Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix. Col·labora: Ajuntament. 'Diari de Sant Cugat'

Lloc: Museu del Monestir (sala de conferències)

ELS EXOPLANETES CENTREN UNA NOVA XERRADA DE L'AASCV


CLICAR ARTICLE PER VEURE MÉS GRAN
EL CIENTÍFIC DIEGO TORRES OFEREIX AVUI UNA PONÈNCIA SOBRE SUPERNOVES


La xerrada 'De supernoves, Macbeth, la cal·ligrafia japonesa y el gran cisma d'Orient ' és l'encarregada de donar el tret de sortida aquest dijous a les conferències que organitza l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix durant l'octubre. El professor de l'Institut Català de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) Diego Torres serà l'encarregat d'impartir la ponència, que comença a les vuit del vespre al Claustre del Monestir.
Amb aquest cicle l'agrupació vol oferir als ciutadans unes xerrades en què un ponent parla sobre una o diverses qüestions científiques d'actualitat.

Llegir més a: http://www.cugat.cat/noticies/societat/102970.htm
SANT CUGAT INFORMA

Dijous dia 25 setembre 2014, AASCV organitza una altra conferència amb una temàtica lleugerament diferent. El doctor Daniel Fullà, llicenciat en física a la UAB i científic al Sincrotró ALBA de Cerdanyola, serà l'encarregat de donar a conèixer tots els detalls sobre el radiotelescopi més gran del món, l'ALMA, situat a Xile, on ell va treballar. El radiotelescopi ALMA Xile. La cerca de vida. Totes les conferències són gratuïtes i obertes al públic.


TOT SANT CUTAG.CAT

CONFERÈNCIA: 'LA RECERCA I EL DESCOBRIMENT DEL BOSÓ DE HIGGS"

A càrrec de la Dra. Imma Riu, de l'Institut de Física d'Altes Energies-IFAE.

Nou cicle de conferències que té per missió divulgar diversos aspectes i fenòmens de l'Univers i, en especial, del que succeix a la nostra galàxia.


SANT CUGAT INFORMA


Antoni Méndez aprofundeix en la física de partícules en una segona xerrada

El doctor i degà de la facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Antoni Méndez Vilaseca, aprofundeix en el model estàndard de la física de partícules. La conferència forma part del cicle de xerrades de l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix (ASSCV) que tindrà lloc aquest dijous a les vuit del vespre al Museu del Monestir.


Antoni Méndez Vilaseca, que ha estat nomenat nou degà de la facultat de Ciències de la UAB, farà una segona sessió per ampliar coneixements sobre les teories de la física de partícules. Méndez és catedràtic de Física Teòrica de la UAB i membre de l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE). Es va llicenciar en Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona (UB) el 1971 i es va doctorar a la UAB el 1976.

La ponència és gratuïta i és la darrera que ofereix Méndez Vilaseca al cicle de l'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix. La propera conferència tindrà lloc el 23 de setembre, on la doctora Imma Riu parlarà sobre el bosó de Higgs a la Casa de Cultura.
Física de partícules i radiotelescopis en la programació de setembre de l'AASCV


AE JOAN MARAGALL DE BARCELONA: 4 línies d'agraïment per l'activitat que ens vau muntar amb tanta il·lusió. Molts dels assistents, van escriure al correu de l'agrupament agraïnt la feina dels organitzadors i organitzadores.

AGRAÏMENT a l'AASCV
Des de l'Agrupament Escolta Joan Maragall volem agraïr-vos l'entusiasme amb què vau preparar l'activitat d'Observació de la Lluna el passat 7 de juny de 2014.
Nens i nenes, caps i famílies vam gaudir d'una fantàstica nit amb les explicacions dels voluntaris i voluntàries, que ens van regalar el seu temps i instrumental per acostar-nos una mica les meravelles del nostre satèl·lit i alguns altres cossos celestes.

Moltes gràcies per la vostra feina!
AE Joan Maragall de Barcelona


StQ Forum Astro - 28 de ago.

Gracias a @AASCV comienza el curso en Septiembre con 4 charlas de ciencia en Sant Cugat.


Sant Cugat Informa


Quatre conferències enceten el nou curs de l'Associació Astronòmica


Quatre conferències enceten el nou curs de l'Associació Astronòmica

Redacció El Tot Sant Cugat
Entitats - 26 Agost 2014

Les ponències giraran entorn del Model Estàndard, el bosó de Higgs i el radiotelescopi ALMA de Xile

L'Associació Astronòmica Sant Cugat - Valldoreix inicia el nou curs amb quatre conferències que giraran entorn del Model Estàndard, el bosó de Higgs i el radiotelescopi ALMA de Xile. Les ponències, que com sempre estan obertes a tothom i són gratuïtes, s'estendran durant tot el mes de setembre i estaran protagonitzades per experts en la matèria.

La Sala de Conferències del Museu de Sant Cugat, al Claustre del Monestir, acollirà aquest nou cicle de l'entitat que té per missió divulgar diversos aspectes i fenòmens de l'Univers i, en especial, del que succeix a la nostra galàxia.

Programa de conferències:
"El Model Estàndard I", a càrrec del Dr. Antoni Méndez Vilaseca de l'Institut de Física d'Altes Energies-IFAE. Dimarts, 16 de setembre a les 20.00 hores.

"El Model Estàndard II", a càrrec del Dr. Antoni Méndez Vilaseca, de l'Institut de Física d'Altes Energies-IFAE. Dijous, 18 de setembre a les 20.00 hores.

"La recerca i el descobriment del bosó de Higgs", a càrrec de la Dra. Imma Riu de l'Institut de Física d'Altes Energies-IFAE. Dimarts, 23 de Setembre a les 20.00 hores.

"El radiotelescopi ALMA de Xile, la cerca de vida", a càrrec del Dr. Daniel Fullà del Radiotelescopi - ALMA i científic de línia al Sincrotró ALBA de Cerdanyola. Dijous, 25 de setembre a les 20.00 hores.


MEMORIA FUNDACIÓ DAMM


JULIOL 2014 FOTO RENOVACIÓ CONVENI AMB PREMSA "DIARI DE SANT CUGAT" i "Tot Sant Cugat"

                                                                   
                                                        Premsa Local GRUP DE COMUNICACIÓ
           

 
L'AASCV organitza una conferència d'introducció a 'La institució Monàrquica'
Notícia Cugat.cat - juny 2014

UNA MOSTRA, UBICADA A L'AJUNTAMENT, EXPLICA COM S'INVESTIGA LA GALÀXIA

Notície de Cugat.cat

Una mostra, ubicada a l'ajuntament, explica com s'investiga la Galàxia
Marc Sala | Noticia publicada avui, a les 10:18 | 48 lectures
Els santcugatencs que vulguin descobrir més sobre la Via Làctia ja poden visitar la mostra 'Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles', ubicada al vestíbul de l'ajuntament, que ofereix les imatges captades pel satèl·lit Gaia. Aquest dijous s'ha presentat aquesta exposició amb la xerrada de la doctora en Física Carme Jordi.
Gaia és un satèl·lit de l'Agència Espacial Europea llançat el 2013 a l'espai amb la missió de recollir imatges i dades que permetin analitzar millor l'evolució de la nostra Galàxia. La mostra recull imatges del satèl·lit i explicacions de les diferents missions que ha de dur a terme.

La doctora i membre de l'equip d'investigació del projecte 'Gaia', Carme Jordi, ha explicat les bases d'aquest projecte que implica diversos països europeus i ha detallat el funcionament i tasca del satèl·lit en una xerrada a la sala de plens aquest dijous.

Aquesta expedició espacial va començar l'any passat i busca recopilar dades sobre la nostra galàxia per dibuixar amb precisió la seva distribució i forma. Està previst que el projecte estigui completat el 2020.

L'exposició es podrà veure al vestíbul de l'ajuntament fins l'11 de juny.

      


clicar per veure més granMaig dia 23 Directe a les 20:30h

Carme Mas per ràdio Cunit (Tarragona) explica pluja de meteors 209/LINEAR (Camelopardalidas).Conferència sobre l'exposició 'Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles'

Descobreix la Via Làctia - clicar enllaç
EXPOSICIÓ 'Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles'


L'Associació Astronòmica debat avui sobre l'origen de l'home

L'Associació Astronòmica impulsa un cicle de debats sobre l'origen de l'univers
clicar per veure més gran


RÀDIO DIA 19 DE MARÇ

ENTREVISTA EN DIRECTE A CARME MAS SOTSPRESIDENTA 1ª DE L'AASCV SOBRE LES ONES GRAVITATÒRIES


Cugat.cat        Primer Fòrum-Debat entrevista ràdio dia 03 de març 2014

L'Associació Astronòmica impulsa un cicle de debats sobre l'origen de l'univers


Clicar per veure més gran

GENER DIA 10 - RODA DE PREMSA

Clicar per veure la notícia complerta

WEB DE CUGAT.CAT SOBRE LA RODA DE PREMSA - AASCV

Sala de Premsa SantCugat


Sala de Premsa SantCugat

Dijous, 9 de gener de 2014

Convocatòria de Premsa

Demà divendres, 10 de gener, a les 12 h, a la Casa de Cultura, el regidor de Cultura, Xavier Escura, assistirà a la presentació de les activitats previstes pel 2014 de l'Associació Astronòmica de Valldoreix, que correrà a càrrec del seu president, Carlos Gonzalvo i Carme Mas, sòcia fundadora de l'AASCV. Les activitats comencen el dissabte, 11 de gener, amb un taller d'observació astronòmica nocturna des del parc de l'Arborètum.

Esperem comptar amb la vostra presència.
Podeu consultar la resta de l'agenda del membres del govern municipal a: http://cor.to/agendasantcugat

Activitats 2014 de l'Associació Astronòmica de Valldoreix
Dia: Divendres, 10 de gener
Hora: 12:00 hores
Lloc: Auditori de la Casa de Cultura (c. Castellví s/n)


ARXIUS

RECULL DE PREMSA 2013

RECULL DE PREMSA 2012

RECULL DE PREMSA 2011

RECULL DE PREMSA 2010

RECULL DE PREMSA 2009