Tot Sant Cugat, 17-12-10 (apartat del QUEDA'T)Diari de Sant Cugat, 22-10-10Tot Sant Cugat, 22-10-10 (apartat del QUEDA'T)Tot Sant Cugat, 10-09-10 (apartat del QUEDA'T)


Resum de la conferència de David Jou, l'abril de 2010, publicada a la web SantQgat.cat.Revista ESPACIO núm. 62, febrer de 2010, plana 18Agenda Cultural de l'EMD de Valldoreix, febrer 2010


Entrevista al president de l'entitat, Eduard Garcia, per Josep Lluís Silva Tobella, i publicada a SantQgat.cat.Tot Sant Cugat, 15-01-10 (apartat del QUEDA'T)


Una conferència explica avui el programa Apolo i els viatges a la Lluna

RECULLS  DE  PREMSA 2010
Notícies relacionades amb l'associació

Els Amics de la Unesco Valldoreix Sant Cugat i l'Associació Astronòmica Valldoreix Sant Cugat (AAVSC) organitzen una conferència al voltant del programa Apolo que va portar l'home a la Lluna. La conferència anirà a càrrec del president de l'AAVSC, Eduard Garcia, i se celebrarà aquest dimecres a dos quarts de set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Eduard Garcia ha explicat que l'objectiu de la xerrada és donar a conèixer com es van anar fent petits i grans progressos al llarg de les dècades dels 50 i 60 del segle passat i que van permetre finalment que l'home arribés a la Lluna el 1969.

Eduard Garcia: "Aquest 2009 ha fet 40 anys de l'arribada a la Lluna i es tracta d'explicar com es va preparar el projecte per assolir-ho".

La gran embranzida de l'exploració espaial es va donar, segons Garcia, gràcies a la competència entre els Estats Units i la Unió Soviètica i el clima de guerra freda d'aquella època. Aquesta competència va provocar que totes dues superpotències entressin en l'anomenada 'cursa espacial' per veure qui posava abans un home a la Lluna. "Va haver-hi una carrera espacial entre els nord-americans i els soviètics i gràcies a això es van fer grans progressos tecnològics".

La xerrada també tractarà la recent descoberta d'aigua a aquest satèl·lit i el creixent interès de la Xina per arribar a la Lluna.

Marc Sala
Notícia difosa el 13/01/2010