RECULLS  DE  PREMSA 2009
Notícies relacionades amb l'associació


Tot Sant Cugat, 6-11-09 (apartat del QUEDA'T)
Tot Sant Cugat, 16-10-09 (apartat de l'Agenda)


El programa Apolo i l'arribada a la Lluna, temes principals d'una xerrada de l'AAVSC

L'arribada del primer home a la Lluna fa 40 anys ha estat el tema central de la conferència de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat (AAVSC) d'aquest dilluns. El físic i president de l'entitat, Eduard Garcia, ha exposat 'El programa Apolo i els viatges a la Lluna' a la Casa de Cultura.

En commemoració al 40a aniversari d'arribada de l'home a la Lluna, el físic i president l' Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat (AAVSC), Eduard Garcia, ha exposat sobre com i per què es va arribar al satèl·lit de la Terra el 1969. A la ponència també s'ha abordat el futur de la Lluna a nivell científic i polític.

Segons Garcia, la proximitat de la Terra amb la Lluna és el que la fa abordable. Són declaracions a Cugat.cat: "La Lluna és l'astre que tenim més aprop, per això sempre s'ha pensat d'anar-hi i tornar-hi. Els altres estan tan lluny que sembla gairebé impensable arribar-hi".

Una petita exposició de material astronòmic en miniatura ha acompanyat l'explicació d'Eduard Garcia.

Adriana Díaz
Notícia difosa el 29/9/09Diari de Sant Cugat, 25-9-09
Nota: la conferència no estava programada per
al dissabte com diu l'article.Tot Sant Cugat, 25-9-09 (apartat del Queda't)Programa de la Festa Major de Valldoreix. Activitat del 19-9-09Tot Sant Cugat, 12-6-09 (apartat del Queda't)

 


Música i Astres es mouen harmònicament en un soberbi homenatge a l'any de l'Astronomia

Article de Toni Rabascall a eleminds


Ple absolut del 'Concert Astronòmic' al Teatre-Auditori

El Teatre-Auditori, ple de gom a gom, ha acollit l'original 'concert Astronòmic' de l'Oquestra Simfònica Sant Cugat. Un concert que ha acompanyat els espectadors en un viatge espacial a través de la música de Mozart, Dvorak i Gustav Holst i que ha comptat amb la participació de 95 músics dalt de l'escenari.

El concert ha constat de dues parts, una primera amb la interpretació de l'Oquestra Simfònica Sant Cugat, i la segona, amb la participació de Joan Berlanga, el Cor Vivaldi i la Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat. En aquesta segona part, el públic del Teatre-Auditori ha gaudit de la suite orquestral 'Els Planetes' que ha comptat també amb unes projeccions audiovisuals dels diferents planetes.

Al final del conert, les veus del Cor Vivaldi han entrat per la platea amb unes espelmes, que un cop a l'escenari, han anat apagant lentament fins que tot el Teatre-Auditori ha quedat completament a les fosques.

Al sortir de l'espectacle, el públic ha valorat molt positivament aquest concert: " És fantàstic, he quedat emocionada. / És indescriptible. / Molt apropiat amb el 400 anys de l'observació de Galileu".

Per la seva banda la presidenta de la Fundació de Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntos, també ha considerat que el concert ha estat un èxit: "Estic molt contenta, crec que el públic s'ho ha passat molt bé i la gent ha quedat impressionada amb el final".

Sílvia Ferrer
Notícia difosa el 14/feb/09Entrevista a Josep Ferré a Ràdio Sant Cugat
el 13 de febrer de 2009, parlant del Concert Astronòmic (6'46")Diari de Sant Cugat, 6-2-09 (cliqueu per a ampliar)


Mig centenar de persones assisteixen a la xerrada del 'concert astronòmic'

El director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC), Josep Ferré, ha presentat aquest dijous al vespre en una xerrada el 'concert astronòmic' que tindrà lloc divendres de la setmana vinent al Teatre-Auditori. Ferré ha explicat que la música és un art que es combina amb altres disciplines com el teatre, l'òpera i l'astronomia. El concert constarà de les peces 'Júpiter' de Mozart i 'la Cançó de la lluna' de Rusalka. L'orquestra ha comptat amb la col·laboració de l'Agrupació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat.

Josep Ferré: "A la primera part hi ha dues obres, la simfònia 'Júpiter' de Mozart i 'la cançó de la lluna' de Rusalka. La segona part és la peça 'els Planetes' de Gustav Holst".

El 'concert astronòmic' servirà per commemorar els 400 anys des de la primera observació amb telescopi feta per Galileu i els 40 anys de la primera vegada que l'home va arribar a la lluna.

La xerrada ha tingut lloc al Cafè Auditori i ha comptat amb la presència de mig centenar de persones.

Marc Texidó
Notícia difosa el 6/feb/09

Nota: La conferència va ser donada també pel President de l'AAVSC, Eduard Garcia, i la podeu escoltar sencera a l'apartat de CONFERÈNCIES.